Showing posts with label Kuliner Surabaya. Show all posts
Showing posts with label Kuliner Surabaya. Show all posts

Wednesday, December 4, 2019

HARRIS CAFE GUBENG X'MAS MARKET : Christmas Dinner 2019

December 04, 2019 0
Festive season is coming yayy! This is my most favourite month of the year.. but last year wasn't because of something bad started in the same month in last year and ended in this year at my 2nd favourite month of the year, February.. hahaha forget it, back to topic. Today(3rd of Dec) I was invited to join in Harris Gubeng X'Mas Market event which is held to welcome Christmas.

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido
So happy to be here. A lot of cute decorations which were increasing my mood! 😍
christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido
Good Vibes.

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido

First, I'd like to share some photos about Harris Cafe Gubeng sweets corner. All the wall painted in Christmas theme! And I love their cakes considering almost 90% of my foodie friends said if Harris has a really good Sweet Corner. All the cakes are delicioso!

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido
Like choux, but I think the name written was different.

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido
Red Velvet Cake !! Hope they will bake another one with green tea flavor hihi

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido
Aww so cute with a heart and silver pills on it ❤️ Sounds like a White Christmas!

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
After hunting~

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
Please ignore the guy behind me who looks really enjoyed the meal #lol

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
These muffins taste soo gewdd!

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
Girls problem : "Eat sweet want savoury then after that cravings for another sweets again" SO TRUE, HAHA!

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB

Then as always, you can find the live cooking near the entrance. Because I think I had too much carbs today so I only took their Dimsum and Hainan Chicken Rice but without rice hoho. The Miànbāo or meatbun tasted so soft! Also loved the chicken because of its skin...... OMG I didn't even want to share it with my boyfriend earlier! hahahaha 🤣🤣

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
Look at its skin OMG... laff!! 🤤

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
Live Cooking situation.
Okay then let's move to the main area where you can find a lot of Main Course consist of seafood, chicken, and vegetables. You can also find Kwetiauw at this time! Oh myyyy favourite~
In this X'mas Market event the main course seems to be less than the Eid Al-Fitr. As long as I remember, there were two aisles for main course. But today I only found one.

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
I have tried all the Main Course in here. But for me and my boo, the.. fish(?) tasted too sour.

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
Mine and His ❤️

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
Cheers~....... with a little glass of tea, shall we?

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
Ah.. I forget to clear my background. But it's okay, keep scrollin'! 😉

christmas dinner 2019 Harris Hotel Cafe Gubeng Surabaya Kuliner Surabaya Chippeido Santa Clause Cute Cafe SUB
Nahh, what about this? Mission accomplished! Background-Photobomb CLEARED!

Last but not least, I'm so sorry because I haven't report anything since the last September because I was too busy with my Final Project(and I've already graduated now, at the last 28th of November yayy). Soon I'd upload some of new and old event happened especially an invitation to join in the grand opening of one of the famous Indonesian singer! Some of you might already know it if you're following my Instagram(@Chippeido). Kayyy, so here I give you the pricelist and some information about this X'Mas Market Buffet to celebrate Christmas. If you visit 'em, don't forget to tag me! Love ya and see youu~ ❤️






Thank you for visiting! Please leave comment below and if you think this post is useful, don't forget to subscribe it by click g+1 or share this post to others :D Thank you :)

Monday, August 20, 2018

Mie Kembang Jepun : Kuliner Maknyuss untuk Keluarga di Jalanan Memorabilia Surabaya

August 20, 2018 8
Siapa sih yang ngga kenal jalanan pecinan yang sempat ngehits di awal era 2000-an ini? Yup, Kya Kya Surabaya. Jalan ini mulai naik daun pada tahun sekitar 2003 yakni saat pertamakali dibuka pas born day-nya Kota Pahlawan ini.
kya kya surabaya, es campur enak surabaya, lo mie surabaya, mie kembang jepun, he mie surabaya, lo mie, he mie, chinese food, kuliner surabaya, blogger surabaya, kekinian, kota pahlawan, chippeido, food blogger surabaya
Dulu waktu tempat ini masih HOT, aku sering banget berkunjung ke sana cuma untuk sekedar makan malam dan jalan santai bersama keluarga besar ♥️. Pilihan makanannya banyak dan hiasan lampionnya sungguh memikat hati. Sayang kini tempat tersebut sudah tak seindah dulu lagi ☹️☹️.
Walaupun demikian, betapa beruntungnya masih ada spot makan favorit yang menyajikan masakan Cina yang Haojek Pwuoll ini. Setelah menunggu cukup lama, semangkuk Es Campur(IDR 15.000) dan Es Kacang Ijo(IDR 8.000) mulai disajikan di atas meja putih di hadapan kami.
kya kya surabaya, es campur enak surabaya, lo mie surabaya, mie kembang jepun, he mie surabaya, lo mie, he mie, chinese food, kuliner surabaya, blogger surabaya, kekinian, kota pahlawan, chippeido, food blogger surabaya

kya kya surabaya, es campur enak surabaya, lo mie surabaya, mie kembang jepun, he mie surabaya, lo mie, he mie, chinese food, kuliner surabaya, blogger surabaya, kekinian, kota pahlawan, chippeido, food blogger surabaya
Es Campur. Jellynya enak kenyal dan warna warni 😍
kya kya surabaya, es campur enak surabaya, lo mie surabaya, mie kembang jepun, he mie surabaya, lo mie, he mie, chinese food, kuliner surabaya, blogger surabaya, kekinian, kota pahlawan, chippeido, food blogger surabaya

kya kya surabaya, es campur enak surabaya, lo mie surabaya, mie kembang jepun, he mie surabaya, lo mie, he mie, chinese food, kuliner surabaya, blogger surabaya, kekinian, kota pahlawan, chippeido, food blogger surabaya
Sate Babi (lokasi di Sebelah Mie KJ ini)
 "Ce, satenya enak!! Dagingnya empuk, nyoh cobaen.." Kata sodara sepupuku yang doyan banget makan Zhūròu(猪肉) atau si PatKai temannya Sun Go Kong ini. Indeed guys, dagingnya guede-gede bangettt. Nggak rugi deh pokoknya!

kya kya surabaya, es campur enak surabaya, lo mie surabaya, mie kembang jepun, he mie surabaya, lo mie, he mie, chinese food, kuliner surabaya, blogger surabaya, kekinian, kota pahlawan, chippeido, food blogger surabaya, sate babi surabaya, sate babi enak
kya kya surabaya, es campur enak surabaya, lo mie surabaya, mie kembang jepun, he mie surabaya, lo mie, he mie, chinese food, kuliner surabaya, blogger surabaya, kekinian, kota pahlawan, chippeido, food blogger surabaya, sate babi surabaya, sate babi enak
Lo Mie (IDR 38.000)
Doyananku yang paling ngangenin apalagi waktu nulis posting ini adalaaahhh si Lo Mie-nya. Katanya yang papolit di sini sih ya Lo Mie dan He Mie. Lo Mie dengan kuah yang lebih coklat kental (jika dibandingkan dengan He Mie yang kuahnya lebih bening dan rasanya light) dan rasa yang juga rich bikin lidah bergoyang. Godaan banget waktu harus ngedit foto ini nihh.. Kayaknya harus langsung cuss pesan Gojek sekarang *ups*.

Anyway guys, just FYI sekarang kalau kalian galau mau cari makanan legendaris macam ini, atau pusing pala berbi mau jalan ke luar kota tapi bingung kuliner yang pas buat dicobain kalian juga bisa cek di website qupas.id nihh. Selain artikelnya yang bejibun, pastinya bahasanya mudah dipahami dan informatif juga. So, check 'em out yahh!!


Mie Kembang Jepun
Jalan Kembang Jepun No.48, 
Surabaya, Jawa Timur 60162
0812-3505-526

Opening Hours : Everyday until 22.00 (10pm)

Menu



Thank you for visiting! Please leave comment below and if you think this post is useful, don't forget to subscribe it by click g+1 or share this post to others :D Thank you :)

Pages

Instagram Feeds